De Woonreis


Bij het de aankoop van een nieuwe woning bewandel je een woonreis. Een reis die begint met de bewustwording van alle mogelijkheden, met een gerichte oriëntatie op basis van wensen en budget en die eindigt met de sleutel op zak. Deze reis doorlopen we intensief en persoonlijk, zodat de juiste keuzes worden maakt en achteraf geen onaangename verrassingen aan het licht komen.

1. Bewustwording

Je hebt er lang en zorgvuldig over nagedacht en besloten dat het tijd is voor de volgende stap in jouw wooncarrière. De knoop is doorgehakt: je gaat op zoek naar een nieuwe woning.

2. Oriëntatie

De zoektocht naar een woning kan beginnen. Waar ben je naar op zoek, een nieuwbouwwoning met alle gemakken van nu? Of wellicht toch een opknappertje wat je helemaal naar jouw smaak kunt maken. In deze fase van de woonreis draait het om oriëntatie en de zoektocht waar jouw interesses liggen.

3. Interesse

Nadat je je goed georiënteerd hebt ga jij ontdekken waar je interesses liggen om uiteindelijk de juiste afwegingen te kunnen maken en tot de juiste keuzes te komen. Uiteraard staad de adviseurs van Homestudios in deze fase voor je klaar.

4. Beslissing

Nadat je alles zorgvuldig hebt uitgezocht is het tijd om te beslissen. Ga je voor dat nieuwe avontuur en is de woning die je gevonden hebt dé perfecte plek waar jij je helemaal thuis gaat voelen? De knoop wordt nu doorgehakt.

Bekijk meer

5. Aankoop

Het heuglijke moment is aangebroken! Je zet de krabbel bij de notaris om de koop van jouw nieuwe woning definitief te maken. De champagne kan worden ontkurkt!

6. Woonadvies en bouw

Tijdens de bouw of verbouwing van jouw woning geven onze woonadviseurs graag advies over het verdere verloop van deze fase en geven je tips waar je rekening mee kunt houden.

7. Oplevering

De bouw is afgerond en de sleuteloverdracht vind plaats. Vanaf nu kan de afbouw gaan beginnen, van stucwerk tot en met inrichting. Voor advies kun je terecht in ons Experience center. Hier kun jij ervaren hoe je woning er bij oplevering uitziet en loop je door enkele inspiratiewoningen die jou helpen bij een perfecte inrichting van je nieuwe huis.

8. Wonen

Nadat je de volledige woonreis, samen met een van onze adviseurs, hebt doorlopen is het tijd om te genieten. Plof op de bank en geniet van jou nieuwe 'thuis'.